mandag den 28. juli 2014

ESPRESSO VERDEN

Jeg beklager lige på forhånd, hvis nogen af jer sidder og venter på status over den forgangne uge. Men har sprunget over i denne uge, fordi jeg er ved at få kvalme af lister. Ikea lister, indkøbslister, to-do lister, alle lister. Så i stedet har jeg sat mig på den morgenkølige altan for mig selv, med en hjemmelavet cappuccino - hvilket er det indlægget i virkeligheden skal handle om.

En af de mange mange ting jeg fik slæbt med mig hjem fra 14 dages alt-betalt-ferie i Italien var en espressokande og en mælkeskummer. I lang tid har jeg sukket lidt over manglende espressoshots i hytten, og hvad bedre er så end at undersøge markedet i et land, hvor man nærmest ikke kan få en bid ned uden at skylle efter?

Det var faktisk lidt af en jungle, men rådgav mig hos sød og overhovedet ikke veltalende dame (det blev et sammenkogt sprog af tysk-engelsk), som insisterede på at jeg ikke måtte købe en stålkande. Den originale og gode espressosmag lavet på kanderne og ikke i maskine skal åbenbart laves af aluminiumkander, sagde italieneren. ''Or else not die selbe'' Og mig som ved lige så meget som en klaphat siger jo bare ''okay'' og svinger kortet. 
Det skal så også vise sig, at være noget af et dilemma, hvilken størrelse kanden skal være. For vil jeg have til to kopper eller kun en? Eller til tre, fordi dernede regner man muligvis kun i halve? 
Kom hjem med alu kande til to kopper og fancy mælkeskummer, da jeg konkluderede at det ikke ville skade med max koffeinskud i min daglige dosis cappucino, iskaffe eller latte. Begge til opvarmning på komfur - det er jo skide smart (og nemt!), det skidt! Føler mig næsten lidt hipster at lave kaffe på denne måde.

Nu er vi i hvert fald godt kørende på kaffefronten, rigtig godt kørende. Og nyt påskud for at købe espresso- og cappuccino kopper (Royal Copenhagen rækker altså bare ikke her). Nå ja, der er måske lige et stykke vej igen, hvis man ikke synes min kaffekunst er til UG endnu. Selv vil jeg mene, at dette abstrakte stykke latte art er det nye.. 
Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

 1. Pyha, jeg kan ikke tale engelsk eller tysk, så ville have lignet et stort spørgsmålstegn, hvis det var mig. Men sikke en fin kande! ;-)

  Knus<3
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk også lidt svært at det hele kom i en pærevælling, men det gik da. :)

   Slet
 2. UHM, kaffe er også bare det bedste. Bon appetit. :0))

  god fornøjelse med dit nye køb, den ser fin ud.

  Smil Lene, Århus
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaffe ER nemlig det bedste. Og nu smager den bare endnu bedre. :) Hurra for det.

   Slet