onsdag den 23. oktober 2013

Filo kampen : muffinsWell dette indlæg skulle egentligt have været postet i går. Der opstod dog en del komplikationer – and here's why:


Jeg havde sat mig for på min ''mandag-er-hyggehjemme-og-jeg-skal-have-vasket-tøj''-dag, at jeg ville begive mig ud i at lave muffins og müslibarer. Meeen sådan gik det jo naturligvis ikke. 
De muffins jeg ville lave, var efter en opskrift jeg fandt på twinfood.dk, hvor hovedingrediensen var filodej.


Efter en søgning i nærmest samtlige supermarkedskæder i Aarhus for at finde filodej måtte jeg give op og besluttede mig dernæst for at lave den selv. (don't try this at home!) 
Resultatet blev mig med en kagerulle, en dej der konstant klistrerede, mel i hele køkkenet og til sidst – hele dejen i skraldespanden. Den blev jo ALDRIG så tynd, som jeg ville have den. 
Nå. Så så man mig igen igen ind i Føtex for at gennemrode samtlige fryserdiske, for til sidst at finde filodej... TIL 34,50 kr! Ja, så blev man stædig og købte det alligevel..

Det endelige resultat, med den købte filodej, uden mel i hele køkkenet, blev disse lækre knasende muffins vendt i kanel og marcipan, jeg toppede med en figen chutney (en af de gode sager de gamle tog med hjem). Kan også spises med skyr, fløde eller en anden lækker creme. JA TAK!  
Opskriften findes har jeg selv justeret i.

Ingredienser (8stk)1/2 pakke filodej (400 g) - eller fem plader
30 g mandler
100 g marcipan
1 tsk kanel
1/2 dl flydende honning
Tilbehør: Chutney, Creme fraiche, skyr eller flødeskum

Sådan gør du:
 1. Skær filodejen i strimler med en tykkelse på 1-1,5 cm., så det kommer til at ligne frisk pasta i lange strimler. (kan med fordel skæres af en sammenrullet filodej)
 2. Rist hakkede mandler på en pande sammen med kanel. Evt. lidt smør.
 3. Bland revet marcipan( og gem lidt til senere til drys), ristede mandler og flydende honning med filodejsstrimlerne indtil det hele er godt fordelt. Brug evt. hænderne, da honningen kan være lidt svær at blande med.
 4. Fordel ''massen'' i muffinsforme og pres det lidt sammen. Drys med det sidste revne marcipan
 5. Bag muffinsne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min til overfladen er gylden og sprød
 6. Servér en chutney (æble, figen eller abrikos) eller fløde, creme fraiche eller skyr.Følg bloggen via
Follow on Bloglovin

3 kommentarer:

 1. Hold nu ellers op. De ser fantastiske ud. Har ikke prøvet at lave noget der ligner. Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 2. Uhm de ser lækre ud, men hvad pokker er en filo dej?

  SvarSlet
 3. De smagte også super lækkert - men der skal noget creme til, da de er meget knasende.

  Jamen filodej er det, man kan lave sådan nogle pakker ud af m. eksempelvis kød. Derudover bruges filodej også til forårsruller :)

  SvarSlet