tirsdag den 11. marts 2014

VERDENS BEDSTE CHOKOLADESMØR


Jeg er fuldstændig vild med alt, der indeholder chokolade og har altid spist store mængder af Nutella på mine morgenboller. Har muligvis prøvet alle varianter på markedet af en Nutalla-ish smør. Ja, jeg er barn fra dengang der faktisk ikke var noget galt i at spise den slags til morgenmad. 
Min søster, som er helt fantastisk til at lave desserter og kager, har siden hen udviklet sin egen variant af chokoladesmøret med hasselnødder - og jeg tør godt sige, det er den bedste jeg nogensinde har smagt. Det ryger direkte ned uden at være kvalm, på en måde som så mange andre godt kan være. 
Derfor får i nu opskriften på et af mit livs vidundere - chokosmøret. Det er utrolig nemt at lave (selv jeg kan lave den!), hvilket kan gå hen og blive lidt farligt. Nu er i advaret.

Psssst. Opskriften giver rigeligt og kan holde sig 3 uger i køleskabet. SPIS LØS!

Ingredienser (giver ca. 2 små glas chokoladesmør)

125 gram god mørk chokolade, gerne omkring 70%
100 gram lys chokolade
2 ½ dl. fløde
ca. 60 gram hasselnødder
 50 gram smør

Hasselnødderne ristes i ovnen ved 220 grader i 6-7 minutter. De afkøles, og hinderne masseres af med fingrene, hvorefter de blendes til fint hasselnødemel.

Hak chokoladen fint og kom det op i en stor skål. Bring fløden i kog og tag det af varmen. Hæld halvdelen af den brandvarme fløde over det finthakkede chokolade og rør godt med en ske eller gummiskraber.
Tilsæt fløden lidt efter lidt mens der fortsat røres. Tilsæt derefter smørret i små stykker i små stykker, mens der stadig røres.

Tilsæt til sidst hasselnødemelet og rør rundt. Hæld chokoladesmørret på rengjorte glas og luk dem med låg.


Chokoladesmørret kan holde i ca. 3 uger i køleskab.
Follow on Bloglovin

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Der er tænkt på det hele Anne - selvfølgelig gør der det :D Jeg skal fandme ikke misse muligheden for at køre det ind..

   Slet
 2. Orv, det ser godt ud!! *savler lidt ned i tastaturet* Det tør jeg altså ikke lave - kommer jo ikke til at leve af andet så! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. WORD Ditte! Men er overbevist om, at hvis jeg skal synde skal jeg gøre det med stil. Og lidt chokoladesmør er der jo næppe nogen, der er død af :)

   Slet
 3. Det smager om muligt bedre end det ser ud! Du er sgu blevet dronning af det køkken nede på havnen efterhånden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha aaah nu ikke overdrive Fie! Meget går stadig galt! Eksempelvis min havregrød - HVER morgen.

   Slet
 4. Nej nej nej, det lyder jo aaaaalt for lækkert!

  SvarSlet
 5. Årrghhh det lyder for lækkert! Skal lige igennem mit nyindkøbte 500-grams-nutellaglas, så skal jeg helt sikkert lave det der :D

  SvarSlet