fredag den 20. juni 2014

REN MØBELLYKKE
Min søster, moder og jeg har noget sammen. Vi elsker genbrug, vi elsker gamle ting og vi ses sjældent uden det involverer fund i den ene eller anden form. Når jeg endelig vender hjem til hjemstavnen går turen oftest en tur ned i de lokale genbrugsbutikker, hvor prisen oftest er helt i bund, fordi der ikke helt er gået mode i at handle gamle pæne ting. Jeg siger jer, man kan finde nogle gode fund når først man kommer væk fra ''storbyen''! Der er bare noget med de der gamle ting som jeg ikke helt kan holde fingrene fra. Jeg elsker jagten, skævhederne og gammelt design.

Min indre teaktræs-lover gik derfor også i komplet ekstase, da min mor tilfældigvis lige havde fundet dette flotte sofabord i teaktræ til billig billig penge på sin ugentlige tur. Med sådan et fund tøver man ikke med hurtigt at få skiftet det masseproducerede fra idémøbler ud med det unikke. Heller ikke selvom mand synes det er ret så unødvendigt og spild af penge at skifte ellers velfungerende og fine sofaborde ud med noget nyt. Hvad fanden ved mænd egentlig om det?

Men jeg har en kæmpe svaghed for 60'er agtige møbler. Der er noget simpelt ved dem, som tiltaler mig helt utroligt. Intet der forstyrrer eller irriterer mit øje. De skaber ro og hjemlighed, som jeg har svært ved at finde i nutidens minimalistiske møbler. Og når ja - så er det jo teaktræ, det er møbelporno så det batter! Indenfor det næste døgn behøver jeg ingen altan, jeg vil bare stirre på et smukt bord.

Follow on Bloglovin

10 kommentarer:

 1. Åhh, hvor er det fint! Min mor, søster og sågar min far, har ligesom din familie en stor svaghed for skønne gamle møbler og ting :) Flot bord - det lader til du har gjort et af de omtalte kup!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er simpelthen bare noget over møbler med historie :)

   Slet
 2. Wow, det er flot!! Jeg er også super vild med gamle møbler og loppefund, synes det giver mit hjem personlighed og kant frem for de der boligmagasin-hjem - sådan ville jeg slet ikke kunne føle mig hjemme. Har også en veninde hvis lejlighed er indrettet i totalt farvetema (lime og lilla). Hjemme hos mig er det bare en stor bombe af ditten og datten, barndomsminder, ikeamøbler og genbrug :) Men sådan er vi jo så forskellige :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er personligt også mere til det personlige mix af nyt, gammelt, budget og design. Men det er måske også fordi jeg bare samler og køber de ting jeg egentlig bare synes er flotte. Og flot + flot = dobbeltflot. Tit.

   Slet
 3. Det er så fint, og ligner meget mit, og har en passion for2ndhand, som jeg også blogger om. Du er selvfølgelig velkommen forbi.

  shhhhh- Sig det ikke for højt, det med priserne på landet, de skulle nødig sætte priserne op ;0) jeg elsker jagten på lækre loppefund både i genbrugsbutikker og loppemarkeder, og det giver et så fint personligt udtryk i ens bolig, ved at mixe nyt og 2ndhand.

  God fredag og nyd dit skønne bord, smil Lene :0)
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Lene, mixet er helt vildt fedt! :)
   Og der er bare en helt særlig nostalgi ved at finde gamle ting.

   Slet
 4. Årh hvor er det flot!! Ville passe perfekt til min kommode og skrivebord i selsamme træsort. Så flot altså!
  Frederik er ikke just fan, så har lover ikke at slæbe for mange møbler hjem, meeen hvis jeg faldt over sådan et bord i genbrug ville jeg nok ikke tøve. Better ask forgiveness, than permission, right? ;)

  SvarSlet
 5. Totally! :)
  Mand havde først sagt at han ikke ville dele udgiften. Men så må man jo finde andre veje.
  Jeg har selv et spisebord i samme rum af samme træsort. Så det passer bare helt perfekt :D

  SvarSlet
 6. Haha, ja, jeg må så være en af de få kvinder der er enig med din mand. Og i øvrigt foretrækker de fleste ting fra IKEA, DANBO whatever, fremfor genbrug. I hvert fald når vi snakker genbrug i form af gamle møbler. :P

  Men hey, hvis du er glad, så er det jo ligesom hovedsagen. Et godt fund behøver ikke kunne forstås af andre, det skal bare bringe lykke hos én selv. :D

  SvarSlet
 7. Hold da op, hvor er det fint :)

  Kig gerne forbi min blog, hvis det lyster. knus!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet