onsdag den 2. juli 2014

DAGENS: FØDT 100 ÅR FOR SENT
 
Der er tider, hvor jeg føler jeg er født i en fuldstændig forkert tidsalder og mindst 60 år for sent. Men gør vi ikke alle det til tider? Pt. er jeg overbevist om, at jeg ville gøre det noget så guddommeligt i rollen som Lady Mary fra Downton Abbey. (Ja ja, jeg ser lidt for meget). Men der er bare noget over de der film og serier, der tager os ind i et univers omkring 1900 tallet. Jeg er blown away i drømmen om korset og pæne, stilrene kjoler - en verden, hvor det var helt ok at skifte tøj mindst engang om dagen og have tyld og diamanter på en uhøjtidelig onsdag. I nutiden er det som om, folk er på nippet til at indlægge en på psykiatrisk, hvis man tropper op i tyld eller glimmer i Kiwi eller prøver at være alt andet en anonym. 

Den kommer til mig til tider - den der trang til at holde fast i de pæne ting (læs: kjoler og hatte) og hvor jeg er nødt til at indse, at jeg er født 100 år for sent og altså ikke kan iføre mig hvad som helst. Såsom i forgårs, da jeg blev grebet af denne meget lady-like silke-agtige kimono med blonder og hele molevitten. Og så i champagnefarvet! Ja den måtte jeg da ha' til de der morgener, hvor jeg forestiller mig henslængt i stolen med nybrygget kaffe og bare nyder livet og føler mig ultra feminin (jeg er super naiv, i know!). Men måtte simpelthen svinge kortet efter nøje eftertænksomhed i Magasin før lukketid, da jeg konkluderede, at en lady-like kimono til morgenbrug nok er en af de ting der er helt legale at tage med fra den tidsalder og med ind i nutiden. Jeg føler mig kun en smule gammel.
Men hold nu helt op, hvor den er lækker og smyr sig ind til kroppen. Også sparker den bare en smule røv til den usexede froté morgenkåbe, jeg ellers har hoppet rundt i indtil nu. Det er ikke ligefrem fordi dén har sex appeal.
Og har I lige set den bøjle også? Der er jo ingen skam i at have den hængende fremme på badeværelset. Ja jeg er elle vild. Og drømmer lidt videre. 

Follow on Bloglovin

9 kommentarer:

 1. WOW, den er smuk!! *savle-smiley* Jeg er også heeelt færdig over tøj fra 1920'erne-ish. Kæft, det er flot! Kjoler med drop waist er bare så fint. Blonder, sarte feminine farver, fjer i håret, åh-ååh! Jeg tror bestemt også, jeg er født i en forkert tid hvad angår tøjmode ;)

  Men hey, behøver du kun at bruge den fine sag til morgenbrug? Jeg mener, det er jo temmelig trendy med kimono nu om stunder - og den der ser så fin ud, så den måske også vil kunne bruges på andre tidspunkter på dagen end kun morgenen? (Nu ved jeg jo ikke, hvordan den tager sig ud i virkeligheden)
  Så engang Rockpaperdresses prøvede en lige så fin og sart kimono fra Stalla Nova, og det så flot ud! --> http://blog.stellanovashop.com/2014/02/the-absolutely-adorable-blogger-rockpaperdresses-is-trying-on-our-silk-kimono-from-aw14-at-the-fair/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg følger dig 100 her - hvorfor dælan kan man ikke gå med fjer i håret længere?
   Har bestemt overvejet det med udvidelsen af brugen til også at ryge udenpå kjoler, nederdele osv. Men pt. kan jeg ikke få mig selv til den - så skal den jo vaskes ret så ofte, og hvad nu hvis jeg spilder? Den er ret meget slå-om agtig, så ved ikke helt hvordan den ville se ud i daglig brug. Mon 'diamanterne' er for meget? :)

   Slet
 2. Åh, kan vi ikke lave en klub for folk, der er født 100 år for sent og arbejde for at gøre det legitimt at gå i blonder, hatte og upraktiske kjolelængder - Måske også pæne parasoller? (= skidesmart måde at spare på solcremen!)

  Jeg vil også have sådan en kimono. Til at tage på på arbejde, nå! Hvilket mærke er det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har dit første medlem, hvis du opretter klubben! :) Faktisk har jeg sådan en paraply i stil med dem fra den tid - der hvor den ligesom går op i en spids og meget feminin. Lisbeth Dahl har nogle rigtig fine, der netop er med touchet af 1920.
   I mellemtiden kan du hygge dig med serien ' the paradise' - på dansk: stormagasinet, der tager dig tilbage i 1880-ish. Der er kjoler, kjoler og atter kjoler. Og så selvfølgelig en god portion intriger og kærlighed.

   Mærket kendte jeg som sådan ikke, men er i den noget så billige ende! Presence hedder mærket. Jeg slap med 149 grundet tilbud i magasin lingeri afdeling (Desværre ikke online). Men du skal være hurtig - i Aarhus er de sidste væk.

   Slet
 3. Hooooold da op, hvor er den kimono bare skøn! Den var virkelig, virkelig et godt køb. Personligt plejer jeg også at sige, at jeg burde være født i 20'erne (sådan lidt á la Den store Gatsby), for der var stilen godt nok noget helt andet end i dag! ;)

  - Sara // www.sarasskab.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også utrolig begejstret og åbner flere gange om dagen toiletdøren bare for at kigge på den :)
   Stilen var bare noget andet, noget helt helt andet som man godt kan savne lidt. Men vi vil jo altid føle vi tilhører en anden tid, eller at det ville have været langt sjovere, hvis vi var født 10, 20 eller 100 år før.

   Slet
 4. Det er virkeligt smukt, også bøjlen:-)
  Jeg forstår godt du ønsker dig tilbage i tiden.
  Det tror jeg mange af vi kvinder til tider gør hvad mode angår.
  Smukt tøj med smukke detaljer og smukt håndarbejder, smukke sko, tasker, hatte, håropsætning osv.
  Jeg har selv flere smukt indsamlede genstande i mit klædeskab, som kan bruges ved særlige lejligheder:-)

  Sommerhilsner fra Mary-Liz
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/07/bubble-nails.html

  SvarSlet
 5. NØJ, hvor er den bare sindssyg flot!

  SvarSlet