lørdag den 16. august 2014

HAMBURG DAG 1


SÅ kom vi til Hamburg. Måske Nordeuropas reneste storby - eller i hvert fald tæt på at være det. Jeg har aldrig set så mange skraldespande placeret rundt på gaderne, og tyggegummi samt cigaretskodder skal jeg lede længe efter. Der er faktisk så rent, at jeg overhørte en far iført jakkesæt belære sin søn om den famøse 10 sekundersregel, da sønnen taber sin nyindkøbte pandekage på regnvådt asfalt foran rådhuset.  Se, det var jo ikke gået i kære Danmark, vel? Hele den danske mødrestabel ville udbryde ramaskrig. 

Men tilbage til Hamburg, for det er en skide fin by. Vi slentrede (i regnvejr!) rundt på en aftentur i Altstadt igår (Området med tonsvis af de kommercielle butikker!). Med den sene ankomst blev det selvsagt ikke til den store udforskning af seværdigheder og butikker, men vi dannede os et lille førstehåndsindtryk og forkromet overblik over byen. Ren, pæn, forholdsvis rolig, på nippet til romantisk?

Uden at vide hvor vi gik hen forvildede vi os ned i sidegaderne og ind på en tapas restaurant (måske vi savner Barcelona?), hvor vi søgte ly for regnen og mad til de sultne maver. Og Cava til sjælen.
Mand var ikke imponeret - jeg var overvild. Der var jo dadler i baconsvøb! (Og hvem er ikke lige glad, så længe der bare er Cava?!) Og jeg fik en donut på vejen hjem.

I dag skal jeg have lov til at kigge på butikker og blive storbystimuleret, så vi skal ud til området der eftersigende skulle minde lidt om Nørrebro med masser af genbrugsbutikker, vintagemarkeder og flotte parker. 
Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Uanset hvor ren by den er, så tror jeg nu nok at jeg ville have købt en ny pandekage ... *ad*

    SvarSlet
    Svar
    1. Det havde jeg sørme også Katja! :)

      Slet