torsdag den 28. november 2013

HAVREGRYNSKUGLER MED MARCIPAN OG KAFFE


Der florerer daddelkugler, chokolade og masser af julekonfekt rundt omkring på diverse blogs for tiden. Og jeg blev da inspireret, det gjorde jeg da. Og jeg fik sygt lyst til søde ting - det gjorde jeg da! 

Kastede mig igår ud i at lave havregrynskugler for aller første gang. (Yup! Ikke noget jeg som sådan er vokset op med. Der blev mere cravet brunkager). Bestemt ikke den sunde version af havregrynskugler! Havde nemlig lidt marcipan, som på magisk vis endte i skålen. Desuden har jeg fundet ud af, at man er helt fri for dej og mel på gulv og vægge - det bliver rent faktisk i skålen!

Resultatet blev helt fantastisk alt at dømme fra det nu tomme fad... Tog ca. 20 min.

Det skal du bruge..
Ca. 20 stk.

70 g marcipan - eller mere hvis du lyster.
2 dl. Havregryn
100 g blødt smør
En sjat stærk kaffe (ca. 2 spsk)
5 spsk. flormelis
2 spsk. kakao. 

Kan vendes i;
kokus, kakao, lakridspulver eller flormelis

Marcipanen rives groft og hældes i en skål med alle de tørre ingredienser. Det bløde smør kan med fordel skæres ud i mindre stykker og blandes sammen med resten af indholdet at skålen. 
Kaffen hældes i og blandes sammen med massen.

Tril kugler med en te-ske og vend dem i ønskede blanding. Jeg valgte her flormelis og kakao, fordi jeg ikke er vild med kokus. Stil kuglerne på køl i mindst en time. Og spis så dem alle sammen :)

Følg bloggen via
Follow on Bloglovin

4 kommentarer:

  1. Mums, det må da vidst prøves! :-)

    SvarSlet
  2. Hvor ser det super lækker ud!

    http://www.gittemary.com/

    SvarSlet
  3. Tusinde tak! De smagte også rigtig lækkert.. Ja, de var væk på meget kort tid!

    SvarSlet
  4. Mmmh, alt der smager af kaffe og marcipan holder bare!

    - Anne

    SvarSlet