torsdag den 16. januar 2014

SKUMFIDUSER OG EN SAMMENBRÆNDT HÅNDMIXER




Da jeg så skumfiduserne hos Emily Salomon igår (Ja jeg opfinder ikke den dybe tallerken på det punkt) spurtede jeg straks i Føtex efter sukker og husblas (!). Første gang ever EVER, at jeg har haft noget som husblas i indkøbskurven, første gang jeg har blandet noget i min mad, der mest af alt ligner plastik (og senere gummi)! Er der nogen smart måde at håndtere husblas på? Stod der med med meget underligt gummilignende stof mellem hænderne, der burde være i syv fine stykker, men endte i en kæmpe klump. Så deeeet....

Synes jeg havde tag om projektet indtil jeg skulle piske det hele sammen og pludselig stod med håndmixer med røg ud af siden. Seriously! Ny håndmixer og den brænder sammen nærmest med det samme. Great.. Nægtede at give op, så jeg piskede i intervaller med stop så snart røgen blev for meget. Måske en elpisker eller en maskine er at foretrække en anden gang. Piskede i 20 min.. Sammenlagt!

Var faktisk overrasket over, at det lykkedes mig at præstere noget så cool som skumfiduser. Og at få taget billeder, før de blev spist igen. Næste gang bliver det med smag eller frugtfarve all over! Samt lidt mindre klister på samtlige dele i køkken, tøj og fjæs.


Opskriften er oprindeligt fra Health Junkie (Man har vel lov at håbe, de er lidt sunde) og er halveret.

Opskrift

1,5 dl vand
300 g sukker
1 vanille stang (eller 1,5 tsk vaniliesukker)
7,5 blade husblas
flormelis
Evt. smag eller frugtfarve.


  • Kog sukker, vand og vanille op i en gryde. Det skal koge i 20 min.
  • Lad husblas bløde op i en skål med koldt vand imens sukkermassen koger.
  • Hæld sukkermassen i en skål og kom ét blad i af gangen (eller en lille klump) mens der røres.
  • Lad blandingen køle af.
  • Imens blandingen køler drysses et fad eller bradepande med flormelis (brug en si).
  • Nu skal blandingen piskes. Meget meget længe, indtil den er mega stiv og ikke flyder ud af skålen når den vendes på hovedet. Jeg anbefaler kraftigt, at du bruger en elpisker eller en maskine!
  • Fordel massen i fadet med en drejskraber og drys med flormelis på toppen.
  • Skumfiduserne sættes nu på køl i nogle timer og kan derefter skæres ud, som ønsket. Vend derefter skumfiduserne i flormelis.
De kan (heldigvis) opbevares i en dåse og gemmes in case, at man ikke spiser alle.



Følg bloggen via
Follow on Bloglovin

5 kommentarer:

  1. Totalt ude af kontekst, men årh; Hvor er din smukke vase fra?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :)
      Jamen den er faktisk bare fra bloomingville købt i Inspiration. Men er helt vildt med den!

      Slet
  2. Hjemmelavet skum rocks - Kit har lavet det til mig et par gange nu, igår fik vi med grape og ingefærsmag, det er bare så lækkert.
    Men også lakrids og kirsebær er et hit.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. UUUUUH Anne. Du leger med ilden her - nu er jeg jo for dælan nødt til at lave en portion mere. Med smag, fordi du siger det!

      Slet
    2. Tjek opskrifterne på bloggen, hvis du tør B-) De er SÅ gode.

      - Anne

      Slet