lørdag den 15. februar 2014

FARS NORSKE VAFLER


Jep, hvis du har fulgt med, så ved du at vafler har været det helt store spise den seneste uge. Har spist 8 hele vafler med røhme og syltetøj og endda også en med hjemmelavet chokoladesmør! 
Er helt vild med de norske vafler, der har den perfekte sødme og sprødhed og tro det eller ej - det er faktisk en sjælden kunst at kunne lave gode vafler. Og nej, det er ikke helse-vaflerne med banan og andet gøjl. Vi snakker de rigtige vafler!
Min far har brugt evigheder på at finde den helt rigtige opskrift, hvor vaflerne faktisk også bliver sprøde og lækre og har nærmest måtte slikke gulvet rent for endelig at få opskriften. So here we go - fars perfekte norske vafler.

Du skal bruge..

250g smør
15g gær
500 g mel
3/4 l. piskefløde, sødmælk, yoghurt naturel. Kan også blandes 1/2 med hinanden. 
5 æggeblommer
lidt citronskal
2 stk. kardemomme 
1 stk. kanel
Et vaffeljern.


Sådan gør du..
Start med at smelte smøret. Bland væsken (fløde, mælk etc) med smøret så det bliver omkring stuetemperatur. Opløs derefter gæren i blandingen. Tilsæt de sidste ingredienser og rør/pisk godt sammen. 

Lad derefter dejen stå og hvile i ca. 45 min. 

Bag efter vaflerne til de begynder at blive brune på overfladen. Brug smør til bagningen. 

Nyd dem med Creme Fraiche eller skyr og syltetøj.

Følg bloggen via
Follow on Bloglovin

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar