mandag den 9. juni 2014

DAGENS: LIVET ER FOR KORT TIL DÅRLIG KAGEKender I det, hvor man absolut lige bage en kage, venter 247 min., sætter tænderne i den og så smager den af L**T ? Det skete mig for igår, da jeg i min iver og alt for rolige sindstilstand lige synes, jeg skulle smække et par blåbær muffins sammen til eftermiddagskaffe for mig selv på altanen.   Fandt sådan en 'fedtfattig' udgave uden smør, da jeg ærligt talt er blevet bekymret for mit indtag af sukker- og fedtholdige produkter her i eksamenstiden. Cola, kaffe og fællestur i supermarkederne efter knap så sunde provianter til at overleve de hårde stunder. Puha.  

Men det viser sig så, at smør i kager ikke er der, hvor man skærer ned. For hold nu op, hvor var den kage tam. Den smagte simpelthen ikke af en pind. Den var så tam, at jeg faktisk smed dem alle sammen ud og gav mig protest-agtigt igang med at lave de mest smovsede af Emilys kanelsnegle. SÅ fik jeg sukker og fedt for pengene. JA tak (Spiste naturligvis to med det samme). 
En kage skal smage af kage, ellers er det ikke en kage. Det er jeg overbevist om. Og man skal fandme ikke gå ned på dårlig kage, det er livet simpelthen for kort til. I fremtiden bliver det MÆNGDEN af kage jeg skærer ned på. Jeg nægter at gå ned på dens 'usunde' indhold. Pænt nej tak, helsedanmark.Follow on Bloglovin

14 kommentarer:

 1. En kage skal være "ulækker" :) Er dog aldrig stødt på en jeg ikke ville spise ;)
  Kh Henriette // blondinemor.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er jeg heller ikke - indtil nu. (Jo lige bortset fra sandkage, den er simpelthen for kedelig til min smag. :) )

   Slet
 2. WOW.....de ser bare så lækre ud! Jeg må hjem og i gang med at bage. Måske kan vi holde en bage-skole? Du lærer mig at bage!
  God digi-dag. Glæder mig til den er slut

  SvarSlet
  Svar
  1. JAAAA - Mias klodsede bageskole. Jeg forstiller mig det. Det ville bog være et begrænset udvalg af opskrifter jeg kunne diske op med - tror i virkeligheden jeg skulle på kursus hos dig! :D

   Slet
 3. Årh <3 Kanelsnegle er bare min favorit, og er fast inventar til min fødselsdag! Især med kardemomme i dejen og citronsaft i glasuren. Og hakkede hasselnødder på toppen <3

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj Anne, det lyder også som en virkelig lækker udgave - det kunne være jeg lige skulle prøve det :)

   Slet
 4. Kage SKAL være kage. Rigtig kage. Færdig. Så må man altså sparer sukker, fedt, smør og diverse andre steder. :P

  SvarSlet
  Svar
  1. WORD Katja :) Så vil jeg hellere spare så jeg kan nyde det ekstra meget.

   Slet
 5. Kanelsnegle er også de bedste i hele verden, elsker dem !

  Kig gerne forbi min blog, hvis du har lyst. Knus!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  SvarSlet
 6. sådan har jeg det også, jeg vil så hellere spise et lækkert stykke kage og det så er lavet på gode friske råvarer og med SMØR - SUKKER og Chokolade m.v. afhængig af hvad det er. Har også prøvet en opskrift, hvor de muffins så så lækre ud, men de var SÅ kedelige, at jeg også endte med, at give dem til mågerne i Århus. De spiser ALT, ha ha.

  jeg kan afhængig af opskriften godt tilsætte lidt grahamsmel, men ikke så det dominere.

  Har du lyst til, at prøve en opskrift på en æble-kanel muffins, så er du velkommen til, at prøve min mors gamle opskrift. (Annemette fra den store bagedyst har lige lavet en nyfortolkning af den som udkom i Ude & Hjemme i maj måned). De smager himmelsk godt. Og er du til Lakrids, så tilsæt endelig Toms Lakridschokolade i dem. Uhm.

  jeg har dem på min blog lige her:
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/2014/03/ingefr-shot-ble-kanel-muffins-og.html

  da jeg skulle lave hveder i år, så prøvede jeg denne med revet æble og lidt grahamsmel som jeg tilsatte, og de smagte simpelthen så godt. Mums, du kan finde opskriften her, og det er no. 2 opskrift

  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/2014/05/varme-hveder-sa-engelene-synger.html

  Emilysalomons chocolate chip cookies har jeg også prøvet, og de smager også virkelig godt. Her tilsatte jeg også 100 gram lakridschokolade, som gjorde dem virkelig lækre, og dejen der skal stå i mindst 24 timer, gør bare at de bliver TOP lækre. UHM.

  SMIL Lene. :0)  og

  Emilys lækre cookies kan jeg også anbefale at lave, de smager helt fantastisk.


  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder rigtig lækkert Lene og rigtig gode tips :) Dem må jeg lige afprøve en dag.

   Slet
 7. Ej øv, mine kommentarer bliver ved med at forsvinde - jeg må have et lortenet :( Håber du ser denne så, Mia.. De ser farligt lækre ud, de kanelsnegle dér! Jo mere snasket, jo bedre - det er mit motto, haha! ;)

  SvarSlet
 8. Jeg kunne ikke være mere enig! Livet ER for kort til dårlig kage :D

  SvarSlet