tirsdag den 8. juli 2014

TID TIL ORDJeg bruger enormt meget tid på at læse, når jeg endelig kommer afsted på ferie. Ud over at opsøge diverse markeder, slentre byen tynd for butikker og spise en masse is, så slapper jeg absolut bedst af, når jeg bare kan fordybe mig ind i et univers af skøre kvinder eller videnskabsmænd. Og i dag har Italien valgt at byde på regn og torden – hvilket betyder shoppestop, og hvad bedre er så end at smække benene op, nyde en stærk espresso og vende flere hundrede sider, mens dagen skrider afsted?
I år har jeg lånt det halve af Statsbiblioteket, hvilket var en krig at få med hjem i toget til Vejle (Ja, jeg har uden tvivl lignet en omvandrende posedame) . Der røg et par sko på bøgernes bekostning, men kan jo heller ikke leve uden doping til sjælen, vel? Det er også nemmere at købe nye sko end bøger, overbeviste jeg mig selv om. Jeg har allerede købt to par nye for at råde bod..

Udvalget består næsten udelukkende af kvinder i form af Nynne og Bridget, men også en helt ny bog, Hvor Blev Du af Bernadette, som muligvis er kvindernes udgave af Doppler af Erlend Loe (Hvis du endnu ikke har læst den bog, så skynd dig!). Det skal ikke være nogen hemmelighed at både Bridget og Nynne er helte i mine øjne - det er sgu rart at alliere sig med fiktive damer, der heller ikke helt kan finde ud af tingene. Og selvom mange siger, jeg slet ikke må læse den nyeste Bridget Jones’ dagbog, så er jeg simpelthen nødt til det. Man kan jo ikke lade andre bestemme, hvad man selv synes, vel? Derudover har jeg, når jeg har fundet tilpas meget ro i damerne, tænkt mig at prøve med en bog om digitaliseringens effekt, intet mindre. Hvis der nu stod noget klogt, altså..


På magasinsiden har jeg tænkt mig at give Cover en chance, lade mig inspirere til ny bolig og eventuelle tiltag i lejligheden med Bo Bedre og bladre igennem Costume. Egentlig var det kun fordi, de ikke havde RUM i 7-Eleven og hørte med i en sampak med Costume. Provins-’’man-kan-jo-få-to-for-én-pris’’-nærig kvinden kom lige spontant op i mig og droppede tidligere konklusion, at Costume ikke længere er mig. Der var ligesom et større problem i at få fragtet mig og fire tasker + magasiner til skranken for derefter at skulle til at finde pungen frem.


Follow on Bloglovin

6 kommentarer:

 1. Glæd dig til Bridget Jones. Den er virkelig god :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var dejligt at høre, at der i det mindste er én, der godt kan lide efterfølgeren :)
   Nu glæder jeg mig til at gå i krig med den efter jeg har læst mig igennem Nynnes univers.

   Slet
 2. Sommerlæsning er det bedste! Eller ferielæsning, generelt, ligegyldig hvilken tid på året det er.
  Jeg har også brugt ferien på at læse den seneste Bridget Jones, og jeg var altså også ganske godt underholdt :) Ingen større kritik herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ferielæsning er nærmest indbegrebet af ferie. Kommer helt ind i mit zen... eller hvad det nu hedder :)
   Og betryggende, betryggende mht. til bridget. Kan ikke klare, hvis det skulle være en fiasko.

   Slet
 3. Jeg konkluderer også en gang hver måned, at Costume ikke er noget for mig.. Det er sædvanligvis, når bladet dumper ind i min postkasse, at jeg tænker det - for ja. Jeg har et abonnement på det, og jeg troede, det udløb her til juni, for det havde damen sagt, men nu har jeg sgu fået endnu et blad og en regning på en million, og jeg har ikke læst i nogen af bladene siden december.. Røv.

  Doppler er forresten Erlend Loes værk og ikke Franzens - bare lige for god ordens skyld ;)
  Og Nynne og Bridget er begge vidunderlige og FANTASTISKE til sommerferien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Anne-Li, du har så fuldstændig ret. Selvfølgelig er det ikke Franzen. Kender du det hvor man forveksler tingene i hovedet? Egentlig en dum ting mht. til dette, fordi Doppler er jo i særklasse for sig selv.

   Og seriøst - de abonnementer er grunden til, at jeg ikke længere tager telefonen med hemmeligt nummer. De prakker mig noget på jeg ikke kan sige nej til. Og kan ikke komme ud af det igen inden de stiller mig 1000 spørgsmål om, hvorfor faen jeg vil melde mig ud.

   Slet