søndag den 18. maj 2014

OPSKRIFT: OLIVENTAPENADE




Igår nævnte jeg, i min begejstring for Frankrig, hjemmelavet oliven tapenade og synes da lige, at I også skulle have fornøjelsen og muligheden for at nyde et stykke smurt med vidunder. 
Jeg elsker oliven tapenade og smører det på alt jeg komme i nærheden af. Små kiks og brød som snacks, i min frokostsandwich - you name it. Og det smager bare af hundrede gange mere, når det er hjemmelavet - ja det er selvfølgelig undtaget, hvis du er så heldig at få fat i udgaven direkte fra Nyons i Frankrig. Så skal du nok få smag for pengene! 

Ingredienser

1 glas/250g gode sorte oliven - evt. bare kalamata oliven.
100g kapers 
2 spk. olivenolie
2-3 fede hvidløg
60g ansjosfileter i olie (kan undlades)
Friskkværnet peber

Ansjosfiletterne skyldes under hanen for at få saltet væk. Fjern derefter alle sten fra alle oliven og hæld vandet fra kapersene. Derefter blendes alle ingredienser bortset fra olivenolien. Olien tilføres lidt efter lidt under omrøring ved lav styrke når massen har samlet sig. Og voilà - du kan nyde tapenaden på brød, kiks eller som dip. 


Follow on Bloglovin

9 kommentarer:

  1. Send lige smagsprøver Mia, elsker oliventapanade!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Coming right up Anne - det er så super lækkert og så pinligt nemt at lave :)

      Slet
  2. lækkert og inspirerende, Mia

    opskriften er allerede afprøvet idag - ovenpå knækbrød

    brugte oliven med sten, så det blev lidt nussearbejde ...

    ha en' fortsat god dag
    Bjarne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg brugte også selv oliven med sten og måtte pille dem ud først - men det er jo hele arbejdet værd, når man så kan spise løs :)

      Slet
  3. Tak for opskriften! Mums! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er mere en velkommen - håber den falder i god jord og bidrager til mange smovse-stunder :)

      Slet
  4. HVor lyder og ser det bare lækkert ud :)
    Jeg ville ønske at jeg elskede at stå i et køkken, så ville jeg også kaste mig ud i tapanader, pestoer og alt mulig lækkert :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er super nemt Ida, så faren for at spilde tiden eller rode sig ud i ting der flyver er havner på gulvet er ret så minimal :D

      Slet
  5. Mums, hvor ser det lækkert ud :-). Det må jeg afprøve!

    SvarSlet